Om Apex

Om Föreningen

Föreningens Historik

Redan 2003 instruerade Anders Håkansson BJJ i Kalmar, under klubbnamnet Kalmar BJJ. 2006 startades en annan klubb i Kalmar, MMA Kalmar. 2008 slogs dessa två klubbar, samt klubben Kalmar Savate, ihop sig under namnet Kalmar Fightzone, för att bli den främsta klubben i Kalmar att erbjuda den nya generationens kampsporter. 2014 blev Kalmar Fightzone slutligen Apex Kalmar IF.

Apex Kalmar IF styrelse:
Ordförande: Oscar Guermouche
Kassör: Niko Kalcidis
Sekreterare: Anders Blank
Ledamöter: Anders Håkansson, Michael Gunnarsson, Jennika Berletin

Vår Värdegrund

Apex Kalmar IF är en del av Sveriges Riksidrottsförbund, genom vårt medlemskap i Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Vi värnar om de värderingar och riktlinjer som genomsyrar Sveriges idrottsrörelser. I vår förening har vi sammanfattat oss genom dessa tre enkla regler som alla ska respektera:

•    Apex Kalmar IF välkomnar alla till vår träning oavsett etnisk, religiös eller sexuell bakgrund.
    •    Apex Kalmar IF tar avstånd från droger och doping. Personer som brukar sånt hör inte hemma i vår träningslokal.
    •    Apex Kalmar IF tar avstånd från alla sorters våld. Personer som använder sig av våld i samhället hör inte hemma i vår träningslokal.

På Mattan

“Vi ses på mattan”, ett uttryck som syftar till brottarmattan vi bedriver vår träning på. Väl på mattan har vi inom Apex Kalmar alltid satt glädje och kamratskap i första hand. Våra instruktörer är alla kunniga inom sin sport, och anpassar träningen så att alla på mattan ska trivas, ha kul och känna att de utvecklas.