Stilar

Stilar

Apex Kalmar bedriver fyra olika kampsporter under samma tak. Gemensamt för alla är att träningen är anpassad för varje enskild individ, oavsett ålder, fysisk form eller ambitionsnivå. Vi tävlar mycket och regelbundet i samtliga idrotter, men det är absolut inget krav att tävla för att träna hos oss. Många tränar enbart för motionens skull, och för att det är så fruktansvärt roligt med kampsport.

Brasiliansk Jiu-Jitsu

Brasiliansk Jiu-Jitsu, förkortat BJJ, är en ren brottningsbaserad idrott. BJJ utvecklades av familjen Gracie i Brasilien. De tog klassisk Judo, och valde att fokusera på kampen som sker liggandes på marken. Iförd en klassisk judo-dräkt, en så kallad gi, så försöker man att tvinga sin motståndare till att ge upp, genom att använda diverse olika nedtagningar, svep och lås. Slag och spark är absolut förbjudet.

På Apex Kalmar IF får man börja träna Bjj i vuxengruppen från det året man fyller 16. För barnträning i Bjj se separat flik “Barnträning”.

Muay Thai

Muay Thai, eller thaiboxning som det benämns i folkmun, är en idrott där man använder sig av slag och spark, armbågar och knän samt stående clinch.

På Apex Kalmar IF får man börja träna Muay Thai från det året man fyller 16.

Mixed Martial Arts

MMA, som står för Mixed Martial Arts, är en blandkampsport. Enkelt förklarat kan man säga att MMA har tagit de bästa delarna av varje kampsport och kombinerat till en och samma. Träningen är mångsidig och varierande.

På Apex Kalmar IF får man börja träna MMA från det året man fyller 16.

Savate

Savate eller fransk kickboxning är en kampsport med anor från 1700-talet. Modern Savate är en spark och slag-gren med mycket fokus på sparkar och som har ett väl utvecklat fotarbete och ett taktiskt tänk. Savate skiljer sig från de flesta stående grenar i och med att man tränar och fightas iförd skor.

På Apex Kalmar IF får man börja träna Savate från det året man fyller 13.