Apex Kalmar IF

Barnträning - Brasiliansk Jiu Jitsu

Anmälan är öppen för våra barngrupper inför höstterminen 2022!

Mail: bjjbarn@apexkalmar.se

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) är en kampsport och idrott helt utan slag och sparkar. Genom nedtagningar, positioner och lås försöker de bägge tävlande betvinga varandra under en match som kan vara upp till 10 minuter. BJJ har funnits i Sverige sedan 1990-talet och är en av de kampsporter som växer mest i Sverige just nu.

BJJ har tränats i Kalmar sedan 2003 och sedan 2014 har vi barnträning i Brasiliansk Jiu Jitsu på Apex Kalmar.

På Apex tränar vi barn i åldrarna 6-9 år och 10-15 år.


Träningen börjar med lek och motoriska övningar som sedan mer och mer övergår till att lära sig grunderna och teknikerna i sporten BJJ.
Allt eftersom barnen blir äldre ökar också intensiteten och den tekniska svårighetsgraden på träningen.

BJJ handlar om fysisk kamp i olika former från första träningspasset. Hos oss har vi barn som vill träna BJJ för att det är en kul och allsidig träning. Vi har också barn som så småningom vill tävla i vad som är en av sveriges snabbast växande tävlingsidrotter inom kampsport. Vi har barn hos oss som vunnit medaljer på några av de största tävlingarna för barn i Sverige. Alla bestämmer dock själva om de vill tävla eller inte när de har tränat ett tag.

Som förälder till ett barn som tränar BJJ förväntas du att se till att barnet kommer till träningen med ren träningsdräkt, vattenflaska och klippta naglar. Under träningen förväntas ingenting från dig förutom att du tar en passiv roll, lutar dig tillbaka och överlåter träningen till tränarna.

Avslutningsvis: Vi pratar alltid med våra barn om vikten att vara en schysst träningskompis, lyssna ordentligt vid instruktion och att bara göra BJJ-tekniker på mattan och aldrig någon annanstans.

Våra barngrupper:

Lilla gruppen (6 – 9 år)
Tisdagar – 17:15-18:00 (Lilla mattan)

Stora gruppen (10 – 15 år)
Tisdagar – 17:00-18:00 (Stora mattan)
Torsdagar – 17:00-18:00 (Lilla mattan)
Söndagar – 17:00-18:00 (Stora mattan)

Är man helt ny så vill vi att någon förälder följer med vid första passet.

För att anmäla intresse för barnträning så skicka ett mail till bjjbarn@apexkalmar.se med ert barns
namn och ålder (6-15år).

Instruktörer:
Johan G
Johan K
Josefine M
Daniel B

Terminsavgift: 500 kr