Apex Kalmar IF

Barnträning - BJJ

Vårterminen startar 16/1

"BJJ - En kampsport helt utan slag och sparkar"

Inför vårterminen har vi begränsat
antal platser i barngruppen.

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) är en kampsport där man genom nedtagningar, positioner och lås försöker de bägge tävlande betvinga varandra under en match som kan vara upp till 10 minuter.

BJJ har funnits i Sverige sedan 1990-talet och är en av de kampsporter som växer mest i Sverige just nu.

På Apex Kalmar har BJJ tränats i Kalmar sedan 2003 och sedan 2014 har vi barnträning i Brasiliansk Jiu Jitsu på Apex Kalmar.

På Apex tränar vi barn och ungdomar i åldrarna 8-14 år.

Träningen börjar med lek och motoriska övningar som sedan mer och mer övergår till att lära sig grunderna och teknikerna i sporten BJJ. Allt eftersom barnen blir äldre ökar också intensiteten och den tekniska svårighetsgraden på träningen.

BJJ handlar om fysisk kamp i olika former från första träningspasset. Hos oss har vi barn som vill träna BJJ för att det är en kul och allsidig träning. Vi har också barn som så småningom vill tävla i vad som är en av Sveriges snabbast växande tävlingsidrotter inom kampsport. Vi har barn hos oss som vunnit medaljer på några av de största tävlingarna för barn i Sverige. Alla bestämmer dock själva om de vill tävla eller inte när de har tränat ett tag.

Vi har alltid stort intresse för vår barngrupp och de som redan tränar i gruppen har förtur till de platser som finns. Vill man skriva upp sitt barn på bevakningslista finns detta via vårt medlemssystem SportAdmin.

Som förälder till ett barn som tränar BJJ förväntas du att se till att barnet kommer till träningen med ren träningsdräkt, vattenflaska och klippta naglar.

Under träningen förväntas ingenting från dig förutom att du tar en passiv roll, lutar dig tillbaka och överlåter träningen till tränarna.

Avslutningsvis: Vi pratar alltid med våra barn om vikten att vara en schysst träningskompis, lyssna ordentligt vid instruktion och att bara göra BJJ-tekniker på mattan och aldrig någon annanstans.

Är man helt ny så vill vi att någon förälder följer med vid första passet.

För att anmäla intresse för framtida barnträning finns en bevakningslista via vårt medlemssystem SportAdmin.

Instruktörer:
Johan G
Johan K

Terminsavgift: 500 kr
Medlemsavgift: 150 kr (per år)

Träningstider (VT 2024)

Måndag

  Onsdag

   Torsdag

   Fredag

    Lördag

     Söndag